luni, 5 ianuarie 2015

Amurgul vacanțelor

S-a mai terminat o vacanță.

Cum bine știți, vacanță înseamnă o evadare din sfera obligațiilor. Un respiro relaxant între două perioade apăsătoare. Un șir bine definit de zile, dureros de scurt de cele mai multe ori, în care vrei să uiți de serviciu, sarcini și  îndatoriri. Vrei să treci dintr-o zonă temporală măsurată în prea multe, obositoare zile care-ți mănâncă cea mai mare parte din viață, cenușii și neplăcute, în una care te răsfață cu beții relaxante precum adierea brizei în fapt de seară ori reveria unui răsărit dincolo de orizontul mării. Și vacanța trece lăsând în urmă, în cel mai fericit caz, nostalgia câtorva zile perfecte în opoziție cu prea multele pietre cotidiene de cărat în cârcă până la următorul respiro.

Cândva, într-o conjunctură oarecare, de-o fi să te-ncumeți să faci o socoteală simplă trăgând linie  sub toate aceste zile, vei putea pricepe ce înseamnă „viață”. E ca la mate, de ce te-ai mira dacă suma tuturor zilelor o să-ți dea cu minus?



Ștefan,

05.01.2015

4 comentarii:

  1. Bubule, nu-i frumos. Stim cu totii cum stau lucrurile si totusi suntem pozitivi, da? ;)

    La multi ani cu sanatate si cat mai multe clipe de respiro care sa compenseze restul!

    RăspundețiȘtergere
  2. La Multi Ani, Ioana! Un Nou An 2015 plin numai cu cele ce vrei!!
    Mi-ar fi fost drag ca raportul sa fie invers...

    RăspundețiȘtergere
  3. La mulți ani , Bubule !
    Era o vreme când îmi plăcea atât de mult ceea ce făceam încât abia așteptam să se termine concediul pentru a începe munca. A urmat și o perioadă în care aș fi dat oricât să nu se termine nicicând vacanța.Te înțeleg. Nu-ți mai place ceea ce faci. Este perioada de dinaintea pensiei. Anii ce vor urma vor fi cei mai lungi din viața ta . Îți doresc să treci cât mai ușor prin ei .

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut, Radule și un Nou An 2015 cu toate cele ce-ți dorești! Nu că nu ți-aș mai fi spus chestia asta, da' să vadă lumea scris, că poate nu crede :) :)
    Eh, aș nuanța oleacă.
    Aia cu „abia așteptam să se termine concediul ca să merg la muncă” , să mă ierți, mi-e greu să pun botu'. E cam pescărească! Drept să-ți zic, mie îmi pare normal ca oamenii să ofteze după vacanță, nu după serviciu.
    P-ormă chestia cu nu-mi mai place ce fac... hm, nu pot nega până la capăt dar nici nu e întru totul adevărat. Știi, eu doar puneam în antiteză cele două planuri când încă nu terminasem de digerat sarmalele și mă uitam pe niște filmulețe (și poze) de prin vară.

    RăspundețiȘtergere