miercuri, 21 ianuarie 2015

Ziua îmbrățișărilor

Nu-i o ocazie specială. E doar ziua în care poți strânge pe cineva în brațe spontan, fără un motiv anume. 

Nu pentru că este persoana pe care o iubești și pe care ai dori s-o ai alături toată viața.
Nu pentru că cel pe care-l îmbrățișezi îți este rudă.
Nu pentru că e ziua cuiva și protocolul, scris ori consimțit, îți impune acest lucru.
Nu pentru că ai marcat un gol ori pentru că, spectator fiind, echipa ta și a celui de lângă tine l-a marcat.
Nu pentru că, iată, ai întâlnit pe cineva după atâția ani iar îmbrățișarea este un gest aproape obligatoriu.
Nu că situațiile de mai sus ar fi ceva indezirabil, să ne-nțelegem.
NU.
Azi, 21 ianuarie, aproape neștiută în oceanul informațiilor care ne copleșesc, discretă ca toate cele pline de sens care ne îmbogățesc cu adevărat existența, este ziua în care ar fi bine să ne amintim cât de plină de semnificații este o îmbrățișare spontană, sinceră, neancorată în convenții.
Știți, rătăcesc zilnic, cu adresă ori aiurea, prin hățișurile existenței noastre paralele. Una virtuală, cea de dincolo monitor. Lumea în care trăiește o felie obscură a personalității celor care o populează. Lumea aceea care poate fi inocentă ori perversă, caldă ori cinică, iubitoare ori mustind de ură, diafană ori hidoasă, lumea pestriță a zilei și a nopții.
Ziua îmbrățișărilor. Hugging Day.
Habar n-aveam până azi cine era, cine este, Juan Mann. Azi, acum câteva minute, am aflat. Căutați-l. Poate veți simți și voi, ca și mine, că omenirea, scindată flagrant în falii distincte, pierdută în dispute dramatice, halucinante, mai are o șansă. Iubirea și oameni ca Juan Mann.
Vă îmbrățișez pe toți.

Ștefan,

21.01.2015

4 comentarii:

  1. Te imbratisez si eu, Bubu. Nu stiu cine e Juan Mann, dar simt nevoia s-o fac, macar virtual. Si pentru ca nu ne-am mai vazut de mult, si pentru ca am lasat sa treaca un eveniment atat de important, ca ziua lui Eminescu, fara sa te sun.
    Sper sa ma ierti pentru intarziere, da? La Multi Ani, din toata inima! Sa fii sanatos si mereu tanar! Si sa ai parte de tot ce-ti doresti.
    Numai bine, prietene.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fii serios, Dane, ce supărare?! O urare de bine altoită pe un gând bun este oricând binevenită. Mulțumesc mult, cele bune și ție!
    Juan Mann? Nu știu dacă l-ai găsit pe net între timp, dacă nu, uită-te aici http://www.freehugscampaign.org/ . Un gest cât un ocean de umanitate...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai o îmbrățișare mare de la mine , Bubule.
    Și o însoțesc cu o informație pescărească. Dacă vei dori , treci prin Sfinții Apostoli 44 . Este acolo un sediu al „Asociației Pescar Club 21 ” de unde îți poți lua un permis de pescuit ieftin și poți solicita permis de graniță pentru județele Teleorman, Giurgiu, Călărași și Tulcea. Anul acesta sunt hotărît să abordez pescuitul în ape curgătoare - Dunărea, Siretul , Trotușul , Argeșul, Ialomița, Neajlovul ....
    http://www.pescarclub21.ro/joomla/index.php/puncte-de-lucru

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut, Răducule!
    Ideea permisului de pescuit și a celui de graniță mă bântuie cu regularitate la începutul fiecărui an. N-a fost niciodată prea scump însă descurajant este faptul că pentru permisul de graniță e musai (sau era, poate că le-o fi dat domnu' minte între timp) să mergi la Giurgiu (sau Oltenița, tot un drac la o adică).
    Pe lângă asta, în ce mă privește, un pescuit de weekend pe o băltoacă aproape de casă mi-e mai la-ndemână. Dar nu resping ideea, e o cheltuială minimă care oferă perspective.

    RăspundețiȘtergere