sâmbătă, 23 aprilie 2011

LUMINA PAȘTELUI

      
Cititorule din România, SUA, Libia, Singapore, Spania, Cipru, Franța, Japonia, Olanda și de oriunde ai fi, plecăciune ție și zile de Sărbătoare cu bucurii, sănătate și belșug îți doresc! Bucură-te de Învierea Domnului alături de cei pe care-i iubești!
Să ne amintim împreună că Isus ne-a ușurat odată povara și că nu e prea târziu să fim mai buni în fiecare zi. Să fim mai buni cu cel de lângă noi, să schimbăm o vorbă cu cel pe care îl credem potrivnic și, cine știe, poate vom înțelege că sufletul lui e asemenea sufletului nostru. Și astfel ne vom pătrunde de trăirea noastră în bunătate și înțelegere.
Voi cânta, odată cu tine, „CRISTOS A ÎNVIAT!”.  
Din suflet îți doresc să-ți fie bine!

Ștefan,
23.04.2011



6 comentarii:

  1. Adevarat ca a-nviat , Bubule !
    Gandurile tale frumoase se contopesc cu gandurile mele si formeaza un buchet de spirit bun si cald pe care-l impartasim cu cei dragi noua ! Vom fi , sper , prin atitudine , la inaltimea sacrificiului SAU , suprem ! Sarbatori fericite , tie si celor dragi tie !

    RăspundețiȘtergere
  2. Adevărat a-nviat!
    Sănătate şi toate cele bune, ţie şi celor dragi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Adevarat a inviat Stefan!
    Zilele astea am fost in vizita la nasi.Ca in fiecare an , sa le uram toate cele . Nasul nostru este mare iubitor de muzica lautareasca.Si tot cautand el lautari autentici pentru petrecerile lor , a gasit un taraf intr-o comuna uitata de lume care de atunci este prezent la toate sindrofiile . Taraful are locul lui stabilit in gradina si in sufragerie.Si bineinteles , muzica lautareasca adevarata – de la mama ei- i-a facut si pe ceilalti prieteni stransi din toate colturile lumii , sa-i invite pe la ei la sindrofii.
    Au umblat lautarii nostri prin tara si prin Europa in lung si in lat . Oameni simpli , fara scoala dar de un bun simt innascut iar de talentul muzical ce sa va mai spun. Am auzit ca acum de curand au jucat chiar intr-un film.
    Tanti Mioara ,solista vocala cu basma si fusta plisata si nenea Ionel prim solist la tambal , iar pe langa ei un contrabas si un acordeon cu solistii aferenti .
    De ce am facut toata aceasta introducere?
    Pentru ca nasul , ne-a citit de pe telefon mesajul primit (ca in fiecare an deltfel) de Paste de la prietenii lautari si care suna asa :
    “Oamenii aveau pana acum inimi de aur si cruci de lemn. Acum au inimi de lemn si cruci de aur .Dumneavoastra ati ramas pentru noi neschimbat .”
    Ne-a spus: “ Mai copii , este cel mai frumos mesaj pe care l-am primit, tanti Mioara si nenea Ionel nu stiu sa scrie ….”

    RăspundețiȘtergere
  4. Radule, mulțam frumos (din nou) pentru urări!
    Trecu și Paștele ăsta, nu ne-a fost ușor cu atâta presiune culinaro-bahică pe spinarea noastră.
    Trăiască 1 Mai Muncitoresc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Costi, mulțumesc!
    Îți doresc (vă doresc), cum mai spuneam și pe pagina ta, toate cele bune, cu sănătate și belșug!

    RăspundețiȘtergere
  6. Teo Dora,
    uite exact asta spunea și prietenul meu Radu: că bunul simț trăiește în inima oamenilor simpli.
    Frumoasă poveste. Reconfortantă și, prin mesajul atât de sugestiv, tristă totodată. Parcă, pe zi ce trece, oamenii uită SĂ FIE, preocupați, cu obstinație, SĂ AIBĂ.
    Despre ce înseamnă urâțenia grotească a mercantilului în lumina Paștelui, cu voia ta, o să relev două, cum să le spun, aspecte care mi-au indus o oarecare crispare, într-un caz și o reacție în cel de-al doilea.
    Primul: la biserica unde am fost, în noaptea de înviere, să luăm Lumina, pe lânga gardul bisericii, câțiva conaționali întinseseră niște ziare. Era taraba lor, vindeau lumânari anti-vânt, dacă s-or numi așa.
    Al doilea: în duminica Paștelui eram la mama, cu toți ai noștri pe lângă mine.Sună telefonul. Știi cum e, toate telefoanele sună în această zi de sărbătoare și urările de bine curg.
    Răspund și, evident, mă pregătesc să mulțumesc și să întorc urarea. N-a fost cazul. Nu era o cunoștință, era un domn care îmi cerea niște detalii despre nu știu ce produs.
    „Sunt pe... nu știu ce pagină de net... și aș vrea să-mi spuneți ce preț are...”
    L-am întrerupt înainte de a afla ce produs îl interesează. I-am spus că azi e Paștele, că eu nu lucrez și că mă bucur de cea mai mare sărbătoare a creștinilor. I-am mai spus că el n-ar trebui să fie „pe net” ci alături de familie și prieteni făcând ceea ce fac toți creștinii într-o asemena zi. După care, înainte de a-i închide, i-am urat să aibă parte de tot ce e mai bun, de sănătate și bucurii alături de cei dragi. Cum se cuvine, de altfel.
    Oh, încă ceva.
    Am avut o colgă de liceu tătăroaică. Evident, religia ei nu e cea creștină.
    Prima urare de Paști am primit-o, cu două zile înainte, de la Figan.

    RăspundețiȘtergere