marți, 8 martie 2011

8 MARTIE

Mama și Tu...
Mă trece un fior, din când în când. Ca un curent între două geamuri.
Un geam care suflă și unul care trage.
Se insinuează un frig polar prin simțirile mele. Un curent între două gânduri.
Un gând care suflă și altul care trage.
Mă bântuie, nefericit, un vis rău: gândul singurătății. Gândul singurătății între cei mulți.
Și mă-nfioară peisajul privirii în gol.
Eu – într-un capăt al gândului, așteptând împlinirea firească din celălalt capăt.
Și mă cuprinde frisonul neâmplinirii. Prea mulți care nu-nseamnă nimic. 
Mai am coșmaruri, din când în când.
Visez că  existența mea e plină de toate cele, dar fără EA.
Un geam care suflă... fac primii pași, nici nu știu ce e lumea, dar vreau s-o cuceresc.
Azi nu mai vreau să cad. M-am ridicat, am tot căzut... dar azi SIMT un deget care mă susține.
Și pășesc. Merg. Trăiesc beția primilor pași. Trăim beția primilor pași. Gândul meu se împlinește și la celălalt capăt. Cu gândul EI, cu dragostea EI.
Un geam care suflă... un gând care trage... coșmarul că MAMA nu mai e, că TU nu mai ești. Durerea adâncă din miezul coșmarului  și lacrimi care udă perna.

Și glasul care alină, sărutul care răcorește fruntea, lumina care izbăvește. Buzele care sorb lacrima, împlinirea  care risipește fiorul, căldura care alungă frigul. Și bucuria izbăvirii...
Alături e MAMA și ești TU.


Ștefan,
8 Martie 2011

6 comentarii:

  1. Mie mi-a parut calatoria barbatului din pantece pana la maturitate, asa sa fie? Toata aprecierea asta fata de femeie in general si mama in special mi se pare tare potrivita astazi. Este o frica amestecata cu recunostinta si rezulta un text cald si linistitor...

    Eu as fi vrut sa ramana Ziua Mamei, ca pe vremuri, caci oricum noi femeile suntem rasfatate de Martisor, dar de 8 Martie as fi lasat doar Mamele sa se bucure de cadouri, vorbe calde si mangaieri :)

    Oricum, fiecare atentie de la colegi/ prieten/ iubit/ sot/ tata/ frate/ vecin mi se lipeste drept pe suflet! Multumesc tie, Bubule, si in general tuturor barbatilor care nu au uitat ziua de 8 Martie :)

    RăspundețiȘtergere
  2. mama va iubeste8 martie 2011 la 21:18

    Bravo. mama, ma bucur ca ai scris, sa traiesti!
    Sa fiti sanatosi

    RăspundețiȘtergere
  3. Laura, ar putea fi bucuria că suntem mereu copii atâta timp cât mama încă ne mai poate săruta fruntea. Bărbat, femeie... și dragostea pentru mama și cel de lângă sufletul tău.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sărut-mâna, mamă!!
    Nimic din înțelesul celor ce aș putea scrie nu-ți este străin. Căci astea nu-s decât vorbe. Și nu din vorbe știi cât de mult te-am iubit și te iubim cu toții. N-am trăit nicicând precum în scenariile siropoase în care personajele își spun, una-două, „te iubesc”. Din când în când te-am strâns mai tare-n brațe și ți-am sărutat obrajii. Ochii mei râdeau, ochii tăi râdeau și fiecare dintre noi, cei care-ți suntem aproape, mulțumeam Domnului că ești lângă noi. Și ne rugăm Lui să ne dea bucuria prezenței tale.
    La mulți ani, MAMĂ, să fii sănătoasă!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Dincolo de curentul dintre geamuri, daca schimb pozitia si privesc din alt unghi , vad un tip sensibil foarte , asa cum de fapt il stiu , fire poetica din cauza zodiei si zilei in care s-a nascut . Bubule , de multe ori ma gandesc si eu infiorandu-ma , la ziua acelei singuratati catre care ne indreptam clipa de clipa . De-am putea opri timpul , macar putin , pentru cele ce ne-au leganat si ne-au alinat durerile ...

    RăspundețiȘtergere
  6. Răducule, cu toții știm că legea firii este una singură. Copiii rămân, părinții se duc...
    Rămânem săraci când pleacă părinții noștri și ne îmbogățim, trag nădejde, cu dragostea celor de după noi.
    Pe de altă parte, nici nu contează cât de lung e firul pe mosorul nostru. Mereu vom purta în adâncul nostru icoana mamei. Dar nu e singura, nu-i așa? Cum am putea să n-o oamgiem pe EA, cea care ne-a întregit destinul?!

    RăspundețiȘtergere