vineri, 16 iulie 2021

Dragnea Nicolae Liviu, om liber, fost inculpat condamnat, fost deținut

Domnul Dragnea Nicolae Liviu este om liber acum.

Până acum două zile aș fi putut face referiri la deținutul, inculpatul condamnat Dragnea Nicolae Liviu. De drept, dacă am lua seama la condamnarea initială, aș fi putut folosi liniștit oricare dintre cele trei „calități” care definesc poziția unui om aflat acolo unde l-a plasat un complet de judecată acum vreo doi ani și două luni. Mă rog, la cântarul de la-nceput sacul de păcate (i)legale al domnului Dragnea Nicolae Liviu a cântărit cam de vreo 3 ani și jumătate.

Numa’ că una-i dreptatea de la București și alta când latră câinii-n Giurgiu.

Drept urmare, pe parcursul detenției, sacul s-a tot ușurat și nu i-a trebuit decât doi ani și două luni ca să se spele de păcate. C-așa-i în tenis! Dacă mă-ntrebați pe mine, e de mirare că a stat și-atât.

Pare-se că sulfă acolo, la malu’ Dunării, un vânt de de liberare a celor obidiți. Așa că, oameni simțitori, sensibili la suferințe și chin, judecătorii dunăreni or fi lăcrimat deasupra codului penal, l-or fi întors ba pe partea cu insula Belina, ba pe aia cu Tel Drum, și l-au binecuvântat pe inculpatul condamnat, deținutul Dragnea Nicolae Liviu cu o liberare anticipată. Nu mă îndoiesc că fost-au peste poate de  înduioșați și de singurătatea logodnicei mai sus numitului. Nu de alta dar vremea trece și, cum se știe, una e să treacă peste un domn de 59 de ani și cu totul alta peste o făptură gingașă de 29.

Da’, în fine, unde-i dragoste  cine stă să numere anii?

Din câte zic gurile rele, domnului  Dragnea Nicolae Liviu i-ar fi trebuit ăstea 26 de luni ca să spele de una dintre bubele din cap. Umblă vorba că nu s-ar fi curățat de tot și, după felul în care nici n-a ieșit bine și a și început să se scarpine, tare mă tem că iară o să-l doară capul.

Deh, om trăi și-om vedea.

Ștefan,

16.07.2021 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu